RSS Feed

Mi se pare mie sau…

vezi toate articolele de
28 Jan 2016 la 11:11 un comentariu 520 vizualizari.

Timpul vacanțelor relaxate hai-hui prin Europa s-a terminat? Doar eu am un sâmbure de teamă care stă și-mi germinează în suflet sau mai încolțește și-n alte suflete? După 8 ani de criză și recesiune economică, Europa a găsit de cuviință să accepte 1 milion de oameni fugiți din țările lor din calea gloanțelor și a bombelor aruncate din MIG-uri. Treabă destul de urâtă, dacă stăm și analizăm. Chestiunea e că ne-am procopsit cu un milion de semianalfabeți, cu mințile neantrenate și cu o proastă înțelegere a ideii de toleranță.
Noi, europenii suntem relaxați. Cumva nu puteți dormi și vă perpeliți noaptea până la ore târzii că într-o versiune a Talmudului, suntem făcuți de mare baftă de către rabinii care încă mai buchisesc și tălmăcesc la învățăturile lor de căpătâi? Cumva aveți crampe la stomac de nervi că musulmanii ne cred asemeni animalului pe care-l mâncăm, niște porci? Așa mă gândeam și eu. Ne-am văzut de treaba noastră supărați în taină că pentru unii dintre noi granițele Uniunii Europene nu corespundeau cu granițele spațiului Schengen. Nu-i nimic, se alege praful și de ăsta. Cu un milion de minți aerisite care se plimbă nestinghetite pe străzi civilizate mai are rost să vorbim de Schengen? Știți câți au venit în Europa? Cam toată populația Ciprului deci, logic, încă o țară. Musulmană, cu legi proprii de conduită socială, cu manifestări greu de înțeles pentru un creștin european, această țară va fi cuiul lui Pepelea pentru viitorul Europei. Se vor desprinde facțiuni dintre ei, se vor crea celule secrete, se vor transforma într-o masă de manevră ușor de manipulat în numele lui Allah, iar peste un veac vor fi cât Cipru, Malta, Andorra și Macedonia la un loc. Europei îi revine cumplita misiune de a-i educa și de le pune și alte cărți în față în afară de Coran. Deși cred că întreaga suflare europeană ar trebui să-și pună la păstrare marile valori culturale din calea lor. În plus, cred că polii importanți de performanță în învățătură din Europa se vor schimba dramatic. Pentru că va fi mai sigur să studiezi la Praga decât la Londra, la Viena în detrimentului Berlinului. Iar vacanțele vor fi cel mai mare factor de risc și stres pentru următorii ani. Dacă autoritățile italiene au decis s-o acopere pe Venus în timpul vizitei președintelui iranian ca să nu-i vadă formele sculptate în piatră, nu știu ce se va întâmpla în viitor cu picturi celebre ale patrimoniului universal. N-o văd cu ochi buni pe Salomea lui Pierre Bonnaud aflată la Paris, pe Olympia lui Manet și ea tot la Paris, sau pe Maja lui Goya din Madrid. Despre Gustave Courbet nu are rost să mai pomenesc cu al său L’origin du Monde.
Iar în vacanțe bănuiesc că ne vom înghesui cu toții la Gura Portiței…

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 1 comment

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
Vise cu toptanul. Așteptări cu nemiluita. Aripi, câte-un kilometru fiecare. Rănite la primul zbor mai abrupt. Micșorate 10 metri. Speranțe efervescente. Teatru. Actriță. Măști pe scenă. Măști pe stradă. Vise aruncate la tomberon. Tăiat din aripi încă cinci metri. Audiții. Castinguri. Iar speranțe. Dezamăgiri. Nu sunt înaltă. N-am cu ce umple decolteul. Strânse speranțele de pe jos, una câte una, puse în sertar. Aripi micșorate încă cinci metri. Zbor mai lin și mai precaut. Căutat jumătatea lipsă. Găsit. Făcut copil. Smulse pene din aripi, făcut cuib copil. Cald și pufos. Drum nou. Proaspăt. Neumblat. Pierdut meserie. Găsitorului recompensă. Liniște. Umplut pagini cu cuvinte. Publicate. Citite. Măgulită. Regenerare aripi 10 metri. Zbor plăcut în aer străin. Orbecăială printre fraze. Not my territory. Ambiția cât casa. Teatrul, închis în sertarul de deasupra speranțelor. Ferecate. O nouă provocare. Intrigant de plăcut. Cuvintele ies din ce în ce mai repede. Capătă sens. Iau formă. Plutesc. Prind viață. O nouă meserie. Aripile deschise maiestuos, în total 3 kilometri. Ce studii ai? Ah, nu esti jurnalist? Sorry. Zbor frânt. Jigniri. Insulte. Mai nou, actrițele scriu? Aripi de potârniche uitată în ploaie și frig. Vezi-ți de meseria ta și lasă scrisul. Pornit agale pe jos. Bătut la uși noi și moderne. Din tâmplărie pvc cu termopan. Așezat cuminte oriunde sunt pusă. Plimbat hârtii. Du-le sus. Nu, mai bine jos.  Putregai în relațiile dintre oameni. Interviu Cărtărescu. Simplu și dureros de firesc. Redescoperit sertarul cu speranțe. Sub cel cu teatrul. Pornit la drum. Colegi răi. Vicleni. Deschis sertarul meseriei și pusă masca nr. 315. Cea a ipocriziei. Apoi  nr. 64: Nepăsarea. Jonglat cu măștile meseriei după bunul plac. Conștientă. Ultimul tren. Singura șansă rămasă. Obosită. Slalom printre hiene. Recunoscut din măști. Unele level up.  Aripi împietrite. Un bebe.  Descătușată. Liberă. Fericită. Sens nou vieții. Mai puțină încleștare. Relaxare. Redescoperit matrice meserie. Mulțumesc asemenea. Seva și curajul? Din cuib.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!