RSS Feed
adrenalitera

De la Realitatea adunate: „Un mort a fost absolut şocat de depresia cu care au fost spulberaţi fumătorii”

vezi toate articolele de
13 May 2011 la 14:35 28 comentarii 1130 vizualizari.

Moto: „Televiziunea este foarte educativă – cum dau peste o emisiune, cum mă duc în altă cameră şi citesc o carte.” (Groucho Marx)

Caz „absolut şocant” la Buzău…

http://www.realitatea.net/caz-socant-in-buzau-o-tanara-si-copilul-ei-au-fost-gasiti-morti-in-casa_833847.html

Pe scurt:  o femeie s-a sinucis, başca copilul găsit mort.

Nu vi se pare că e o inflaţie de “şocant” în mass-media? Oamenii se mai sinucid din când în când, să zicem merci că avem această posibilitate, viaţa nu e întotdeauna frumoasă. Cu adevărat şocant ar fi o ştire de genul: „CAZ ŞOCANT, în România nu s-a  sinucis nimeni luna asta. În ritmul ăsta noi, presa, dăm faliment, la fel şi  para si orto-para psihologii care explică ei situaţia.”

Bineînţeles ca nu or să dea faliment, soluţia e simplă: o dată pe săptămână se extrage câte un nume de redactor de ştiri din căciulă şi individul se sinucide. Eventual în direct. Problem solved. (Dacă vrem să introducem şi un pic de profesionalism şi corectitudine în ecuaţie, redactorul sacrificat nu trebuie tras la sorţi, ci ales în funcţie de cât de puţin a folosit în ultima săptămână cuvântul „şocant”.

Toate ca toate, dar „absolut şocant”?! Păi eu dacă aş vedea ceva absolut şocant m-aş sinucide. Norocul meu este că nici măcar nu pot sa-mi imaginez ce înseamn asta. Şi credeţi-mă, pot fi acuzat de orice, dar nu şi de lipsă de imaginaţie. (Ce-aţi văzut în seria Saw e film pentru copii faţă de ce-mi poate trece mie prin cap în domeniu.)

Ia uite cum am aflat eu că sunt depresiv

http://www.realitatea.net/cinci-semne-ca-ai-luat-o-razna_833035.html

Cică tendinţa suicidară e semn de depresie. Care va sa zica ma supăr eu pe viaţă la un moment dat şi mă spânzur de lustră. Si-n timp ce atârn eu aşa liniştit de candelabru am o revelaţie: băi, dacă mă sinucid, înseamnă că sufăr de depresie. Dacă ştiam, mă tratam, acum e prea tăr…

Uite mortul, nu e mortul!

http://www.realitatea.net/au-incurcat-doi-mortii_833851.html

Trebuie să recunosc, nici în filmele lui Kusturica nu vezi aşa ceva. Totuşi nu pot să înţeleg ce e atât de grav? Unii ingroapă un mort, alţii altul, tot acolo se ajunge şi toată lumea e fericită.  Rudele s-au comportat exact ca un copil care vrea el jucăria lui neaparat şi nu una la fel cumpărată de la magazin sau luată de la alt copil. Penibil. Acuma sa fim serioşi, ce atâta caz, nu e ca şi cum ar fi murit cineva…

Spulbera-m-aş şi n-am cui

http://www.realitatea.net/o-tanara-a-fost-spulberata-pe-trecerea-de-pietoni_833484.html

O femeie a fost spulberată de un autobuz pe trecerea de pietoni. Adică a fost transformată în particule mici, mici, pe care le-a suflat vântul. Asta pot să accept. Or fi fost femeia sau trecerea sau autobuzul mai speciali. Dar faptul că după ce a fost spulberată a mai fost si adunată de SMURD (particulă cu particulă) şi reîntregită pentru a-i fi vindecate rănile e peste puterea mea de înţelegere. Păi dacă tot au reîntregit-o, nu puteau să o reîntregescă direct fără răni?

Se poate şi mai rău

http://www.realitatea.net/ceapa-o-planta-recomandata-in-special-fumatorilor_833818.html

În sfârşit! La cât de frumos le pute gura fumătorilor, trebuia un pic echilibrată situaţia, altfel ar fi fost mult prea irezistibili, iar nefumătorii ar fi rămas fără femei. Există şi dreptate în lume.

Au şi italienii faliţii lor

http://www.realitatea.net/roma-pustiita-de-cutremur-locuitorii-fug-din-oras-pe-11-mai_833389.html

Măi fraţilor, eu am înţeles că un escroc face profeţii despre cutremure, doar cu asta se ocupă ei, printre altele. Am înţeles şi de ce a fost mediatizat, că doar tot cu prostirea populaţiei se ocupă şi instituţiile media. Am înţeles ca s-a speriat poporul în ciuda oricărei raţiuni, că doar poporul e „prevăzător” (aici trebuie să primesc un premiu pentru calităţile mele eufemistice). Ceea ce nu am reuşit eu să înţeleg este cum poate fi numit cineva  seismolog, atât timp cât el crede ca mişcările tectonice sau erupţiile vulcanice sunt provocate de alinierea planetelor.

Da, e adevarat, tipul a mai prezisun un cutremur în 1923. Ceea ce nu se ia in considerare este că a greşit cu două zile, fapt care poate fi lăudabil pentru un seismolog obişnuit, dar dezastruos pentru un individ care susţine că poate prezice cu exactitate un astfel de fenomen în funcţie de alinierea planetelor. Şi ceea ce nu se mai spune prin ştiri este că tipul a prezis o grămadă de cutremure, dintre care două sau trei chiar s-au întâmplat cu diverse erori temporale. A prezis atât de multe încât statistic e o minune că prezicerile lui nu au nimerit mai des.

P.S. De faţă cu Marea Adunare Naţională mă angajez public că, în cazul în care va fi astăzi (sau în două zile, ca sa-i acordăm lu’ nea Caisă Bendandi ăsta un coeficient de eroare) vreun cutremur la Roma, o să fac depresie şi o să mă sinucid (nu neaparat în ordinea asta), ceea ce va fi un şoc absolut pentru fumătorii care nu mănâncă ceapă. Las cu limbă de moarte asigurări spulberătoare de orice dubiu că nu voi depune nicio plângere în cazul în care voi fi dat la alţii să mă îngroape.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 28 comments
 • 1

  Bai… hai sa lamurim o chestie: Presa de la noi e plina de idioti analfabeti, care s-au obisnuit sa se zbata intr-o mocirla intelectuala incat nu mai inteleg sensul cuvintelor. Si atunci apar expresii de genul celor enumerate de tine sau titluri care contin SOCANT de multe cuvinte prost folosite. „Televiziunea este foarte educativă – cum dau peste o emisiune, cum mă duc la carciuma şi citesc o etichetele de pe sticle”. Ca daca mai citesc inca o carte si ma uit in jurul meu, ma apuca DEPRESIA. Asa macar is beat si nu ii mai vad cat sunt de prosti – de data asta nu ma refer neaparat la presa.

 • 2

  @ muad’dib

  Din pacate (sau din fericire) exista si solutia propusa de tine. O sa fii surprins, dar se aplica cu asupra de masura. Eu prefer, totusi, solutia Groucho. Aplicand-o lucrurile mi se par mai putin depresive, ba chiar amuzante. Pe de alta parte, dupa ce te trezesti din betie tot la depresie ajungi. Bine, o sa-mi replici ca de ce sa te mai trezesti si uite-asa o lalaim pana diminata…

 • 3

  “Bine, o sa-mi replici ca de ce sa te mai trezesti si uite-asa o lalaim pana diminata…” E uite ca nu!! Nu de alta, dar nu vroiam sa fac o pledoarie pro bautura ci doar vroiam sa spun ca pe masura ce aduni carti “la activ” ajungi sa te deranjeze si mai tare prostia. Pana la punctul in care, intr-adevar, te trezesti razand, dar va fi un ras nervos urmat de o dezamagire profunda ( vecina cu depresia. Crunt e altceva: populatia tarii asta cere: Irinel,Zavo, Socant – un tanar a violat o baba, s.a.m.d. Chiar nu mai putem schimba asta?

 • 4

  Râde (jalnic) ciob de oală spartă!

  Apropos de folosirea inadecvată a cuvintelor, expresiilor sau de a amesteca noţiuni şi concepte, autorul(???!!!) adrenalitera a întrecut orice măsură a prostiei.

  Iată extrase (găsite doar la o trecere rapidă printr-un singur text al acestuia) care, pentru cei un pic mai puţin proşti sunt edificatoare în acest sens. Luaţi şi vă minunaţi. Inteligenţa creatoare în acţiune. Doamnelor şi domnilor, adrenalitera:

  „Drepturile sunt o convenţie apărută din necesitatea oamenilor de a avea un stil de viaţă relativ sigur, controlat şi previzibil.”

  „Oamenii nu au drepturi în mod natural, dar s-au înţeles între ei să definească şi să respecte anumite drepturi fără de care societatea s-ar întoarce, trecând printr-un stadiu de anarhie progresivă, la omul de Cromagnon.”

  „Este evident faptul că un sistem de drept, ca de altfel orice convenţie, nu are sens decât într-o societate în care membrii înţeleg şi respectă acel sistem.”

  „De asemenea, mi se pare evident faptul că într-un anumit timp şi spaţiu nu poate exista decât un singur sistem de drept.”

  „unitate spaţio-temporală”

  „A nu se înţelege că prefer sa fie ucişi câinii ( … ) chiar dacă i-a omorât din plăcere şi cu cea mai mare cruzime, una peste alta, tot mă bucur ( … ) dacă eşti în acelaşi timp sănătos mintal şi eşti şi iubitor de oameni, laşi dracului protestele ONG-iste, dai o fugă la farmacie, cumperi ceva otravă şi trimiţi la cele veşnice 10 căţeluşi.”

  „Până la urmă, volens nolensi, tot la eutanasiere se va ajunge. Sau la extincţia românilor care vor fi mâncaţi de câini.”

  „opţiunea sterilizării pe banii statului este pur şi simplu criminală dacă iei în calcul o simplă paralelă între costul operaţiei şi alocaţia acordată unui copil.”

  „Dacă din punct de vedere legal vreunul din cei implicaţi în eutanasierea câinilor va avea de suferit, înseamnă că suntem o societate mult mai înapoiată decât cea indiană. Acolo circulă vacile pe străzi, dar nu muşcă şi nu omoară pe nimeni. De când au ajuns comunitarii de la noi animale sfinte?”

  „Când e vorba de drepturile omului avem doar susţinători de “drepturile câinelui”. Păi dacă nici asta nu mai e manipulare… Alo, CNA-ul? Dormiţi?”

 • 5

  @ Cosa Nostra cu bale sau fara

  Da, Cosa, stim ca esti paranoic. Din pacate pentru tine afirmatiile si expresiile de mai sus raman perfect valabile, chiar si asa, scoase din context.

  Daca ai si vreun argument pe teava legat de citatele pe care le-ai dat ar fi bine sa-l bagi, altfel ne arati tuturor cat de penibil esti.

 • 6

  Deci, am făcut o greşeală. Nu am specificat cui mă adresez. Ştiind bine cât de prust şi nesimţit eşti, nu m-am adresat ţie.

  Bun! Acum ignor faptul că eşti nesimţit, şi îţi dau un indiciu la primul extras:

  Eşti dobitoc.

  Repet şi extrasul:

  Drepturile sunt o convenţie apărută din necesitatea oamenilor de a avea un stil de viaţă relativ sigur, controlat şi previzibil.

  Indiciul şi extrasul ar fi suficiente pentru ca un dobitoc cu bun simţ să se prindă.

  Pentru tine, nu cred!

  Îţi las două ore. Dar repet, nu cred că te duce mintea.

 • 7

  Italicele

 • 8

  @ Cosa Nostra

  Ce conteaza cui te-ai adresat atat timp cat ai scris un comment in spatiul public? Tu l-ai scris si eu ti-am raspuns. Ce sa-i faci, lumea e nedreapta, dar poti oricand sa scapi cu un pic de sfoara si sapun.

  Cred ca mai bine decat sa repeti extrasul ca un papagal dai si o explicatie ca sa vada toata lumea splendoarea inteligentei tale. Lumineaza-ne, o Mare Maestru.

 • 9

  Drepturile sunt o convenţie apărută din necesitatea oamenilor de a avea un stil de viaţă relativ sigur, controlat şi previzibil.

  Nu, prostule, alea la care te referi tu sunt legile, nu drepturile. Drepturile sunt alte ălea, da’ n-ai tu de unde să ştii.

  Cum poţi să faci o asemenea gafă tocmai la un articol în care faci mişto (mânca-ţi-aş pana ta dă jmecher dă Buzău) de folosirea inadecvată a expresiei a spulbera care în contextul respectiv chiar era corect folosită.

  Şi cât de arogant şi papagal poţi fi astfel încât să te apuci să dai tu definiţia drepturilor după câteva mii de ani de istorie a dreptului?!

  Cine, în afară de tine şi Geanina Vlad, mai poate face aşa ceva?!

  Şi gata, pe luna asta te-am băgat în seamă, ţi-ajunge!

  Nu de alta dar iar mă văd greii – vorba lu’ Danny, că îţi acord atenţie şi mă bănuiesc de fătălău.

 • 10

  @Cosa Nostra: Cand am dat eu definitia drepturilor, ignorand cateva mii de ani de istorie a dreptului?

 • 11

  @ Cosa

  Ia zine tu mai Cosa, ce sunt drepturile? De ce adica nu e corecda definitia mea? Ca tot n-ai explicat. Dai din colt in colt ca o curca beata. Mai bine te duci sa te culci si cand te trezesti vii si ne lamuresti. SA ne spui adica unde este greseala. Adica nu sunt o conventie? Sau nu esti de acord cu motivele pentru care s-a incheiat aceasta conventie? Sau poate crezi ca definitia este incompleta? Aici iti dau dreptate, nici n-am intentionat sa fie completa, am vrut doar sa ma folosesc de anumite aspecte ale ei care-mi foloseau mie in argumentarea tezei din articolul respectiv. (Apropo, de ce nu ai comentat acolo, ca un om normal la cap cum te consideri a fi?)

  Greii aia de care vorbesti sunt la fel de incoerenti ca tine?

 • 12

  @ Geanina Vlad

  Ce-ai sarit asa Geanina? Lasa ca o sa te obisnuiesti. Sau nu stiai ca tot tu esti vinovata si pentru alinierea planetelor? Chiar asa, ce-a fost in capul tau cand ai facut chestia asta?

 • 13

  @ Cosa Nostra

  spulberá (-r, át), vb. – 1. A ridica praful. – 2. A risipi, a dispersa, a împrăștia. – 3. A dezagrega, a desface, a îndepărta. – 4. (Trans.) A se indigna. – Mr. spulbir(are). Lat. *expŭlverāre (Pușcariu 1631; Candrea-Dens., 1457; REW 6842), cf. it. spolverare. – Der. spulber, s.n. (dispersie, dispariție), postverbal folosit artificial în literatură; spulberat, adj. (împrăștiat, risipit; s.m., cap-de-mort, hîrcă), la care, sensul al doilea pare un calc din fr. dissipé; spulberatic (var. spulberatec, înv. spulberos), adj. (inconstant, nestatornic, ușuratic; ușor); spulberătură, s.f. (cantitate de praf, zăpadă, pleavă etc., care se ridică în vînt; plantă, Teucrium chamaedrys). – Cf. pulbere. Sursa: DEX

  Tot mai crezi ca se potrivea? Eu pot sa inteleg metafora, ca ma duce capul macar atat. Pot sa inteleg ca merge sa spui ca corpul unei femei a fost spulberat. Dar asta macar daca ii exploda o bomba la cur, ceva. Tipa a fost doara mangaiata un pic de un autobuz si gata, a fost spulberata?!

  Dar daca tie iti place asa, nu ma mir ca redactotii de stiri s-au tampit complet. Trebuie sa satisfaca audienta, ii inteleg si pe ei.

 • 14

  @adrenalitera: N-am sarit, doar am tresarit :) Daca m-a strigat, i-am raspuns, sa nu se supere pe mine ca-s nepoliticoasa…

 • 15

  @ Geanina Vlad

  Corect, toti poporul ar trebui sa ne facem griji sa nu care cumva sa creada Cosa ca suntem nepoliticosi.

 • 16

  Auzi, bă muci,

  De ce să dau eu definiţia drepturilor?! Păi ce fac eu aici, şcoală cu handicapaţii?!

  Ţi-am demonstrat că eşti bou. Ce vrei mai mult?!

  De fapt şi după ce ţi-au spus toţi că datorită mie există această secţiune în care poţi să-ţi împroşti tu scuipaţii, tot ai găsit o replică în loc să taci măcar, că de cerut scuze nu se poate vorbi la un nesimţit ca tine.

  Ţi-am spus că atunci când mă plictisesc, îţi mai dau câte-o flegmă penibilizându-te în faţa tuturor. De ce n-ai măcar spiritul de orientare astfel încât când vezi că scriu câte un comentariu la tine, să te bagi repede cu capu-n căcat ca să n-o iei în mână mai rău?!

 • 17

  Drepturile sunt alea pe care ti le iei singur sau cu ajutorul …prietenilor ….in defavoarea dujmanilor ! Istoria e ceea ce place celor ce-au scris-o ! etc. PS: MEDIA a devenit(poate a fost de la-nceputuri asta!) o industrie , PRODUCE marfa … Aceasta marfa si calitatile ei sant dictate de cerearea pietii ! Se gaseste ca peste tot marfa IEFTINA si prosta/suragat (de VIAGRA) pentru ca-i cumparata ….adica ceruta ! CEREREA si OFERTA !(E legea fundamentala a interactionarii (nunumai) umane ! Unii vreau spanacul VERDE si altii vreu tabacul USCAT ! Nu te poti KK in cerere daca (n-)ai ….OFERTA ! :)

 • 18

  @ Cosa

  Nu ai reusit decat sa demonstrezi ca vorbesti ca sa nu adormi. La propriu. Decat sa stai sa scrii 4 alineate, mai bine scriai doar unul, dadeai definitia aia a ta desteapta si vedeam si noi ca nu e numai gura de tine.

  Dupa ce mi-au spus toti? Cumva la tine in cap toti = Cosa Nostra si atat? Pai daca posibilitatea de a publica pe acest blog exista datorita tie si exista oameni ca mine care iti demonstreaza cu regularitate cat esti de bolnav, n-ai decat sa-ti bagi unghia in gat. Cateodata mai iei si teapa, asta e viata, esti om batran ce dracu’ nici macar atat n-ai aflat pana la varsta asta?

  Si nu te mai lauda atat. Ai facut si tu o propunere amarata si te-au bagat pentru prima data niste oameni in seama si gata, esti creatorul lumii? Amice, treaba asta se numeste schizofrenie. In ciuda limbajului pe care il folosesti cand mi te adresezi chiar nu sunt suparat pe tine, pot sa inteleg o boala.

  Flegmele cu care te lauzi sunt doar dovezi ale derapajelor tale mentale. As spune ca tu esti ala penibil, dar bolnavii psihic trebuie judecati cu alte criterii, cum ar fi, de exemplu, mila.

  Tu nu vezi ca numai din mila te lasa astia sa-ti versi dejectiile pe blog? Se tem ca daca-ti dau iar ban o sa-ti pui streangul de gat si nu vor sa te aiba pe constiinta. Si ii inteleg. Oameni suntem, ce dracu’!

  Cel mai rau mod in care o pot lua in mana este sa ajung ca tine. Din punctul asta de vedere, sunt linistit, nu-ti fa griji pentru mine. Sa nu uiti sa-ti iei Rudotelul, altfel ajungi din nou sa faci comentarii precum cele de mai sus.

 • 19

  @adrenalitera: Felicitari, domnule, felicitari ! O data pentru cele scrise ( este bine sa incepi ziua cu un zambet pe fata – multumesc ! ) si inca o data pentru punerea la punct a pitecantropului…Era cazul sa-l potoleasca cineva….

 • 20

  Drepturile iaste asa o chestie valabila numai pentru dulai!

  Pentru catei, nu!

  alt Till Eulenspiegel
  2011-05-14 08:42:45 | Raporteaza
 • 21

  @ Till Eulenspiegel

  De unde rezulta ca trebuie sa fii dulau.

 • 22

  Salut popor. :)

  Lipseste omul o vreme, iar la intoarcere da iar de …cruci? Prin locuri pe care se tot jura ca nu le mai calca, doar ca-l doboara mult prea frecvent tentatia. ;)

 • 23

  Toate vechi si noua toate! :)

 • 24

  @Till Eulenspiegel: “Drepturile iaste asa o chestie valabila numai pentru dulai!

  Pentru catei, nu!”

  Pentru dulai DREPTURI !(=pot renunta la ele !) Pentru catei REGULI !(= sant obligati sa le urmeze !)

  :)

 • 25

  @ Florin Bratu

  Mai, oi avea eu vreo obsesie, nu zic nu, dar pe-aciulea unde vazusi tu crucile?

 • 26

  O fi X si zero atunci, poate n-am vazut bine. :P

 • 27

  Nike Air Max 2011 Sale People have heard the old saying “content articles are ruler”. But exactly how a lot of people really believe it? If you’re engaging in article writing, you already know that creating articles is a wonderful way to advertise your product or service. But what do you know about good writing and very good advertising? Read these pointers and discover!

  https://www.pastlives.dk/images/pas2/9741-mbt-butik.jpg

  A vital hint for anyone thinking of an individual bankruptcy submitting, is to make sure not to wait very long to seek relief. Slowing down a personal bankruptcy declaring can lead to probably disastrous occasions , such as residence home foreclosure, wage garnishments, and financial institution levies. By making a timely decision to file, it can be easy to increase your potential economic choices. Obtaining a thoroughly clean begin speedier than you may have considered achievable.

  https://www.tachyonen-shop-davidwagner.de/images/tac2/4945-stan-smith-op.jpg

 • 28

  Longchamp Reisetasche Schwarz The valuable harmful bacteria that is found in basic yogurt can be quite a organic candida fighter. Yogurt can be applied topically, however, many discover it a little untidy and prefer to ingest it rather. It is vital that you purchase basic, unsweetened yogurt, as the sugar in sweetened fat free yogurt can certainly nourish the candida and cause it to thrive.

  https://www.kaaiseboys.nl/images/kaa2/5327-adidas-voetbalschoenen-perry-sport.jpg

  A technique that lots of individuals use to convey their creativeness, is thru taking photos. With photography, you can use a digicam to seize instances in your life by way of techniques that a lot of people have in no way thought. Lens and filters transform what we should see with this view to make it seem like an additional world. Everyone can process digital photography, specially, when you use the guidelines on this page.

  https://www.valentinoschoenensale.nl/images/impa2/4864-valentino-shoes-rotterdam.jpg

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!