RSS Feed

Mamă cu orice preţ

vezi toate articolele de
16 Jul 2012 la 12:45 76 comentarii 2589 vizualizari.

De ce vor oamenii să facă copii?

Am realizat un sondaj culegând răspunsurile date pe diverse forumuri de către bărbaţi şi femei de diferite vârste. Sondajul se referă la împrejurările prin care au ajuns să aibă copii sau care ar putea fi motivele pentru care ar dori să aibă copii. Răspunsurile au fost date atât din punct de vedere personal, cât şi din experienţa unor cazuri cunoscute de persoanele respective şi iată care sunt ele:

 • pentru perpetuarea speciei
 • pentru a avea grijă de părinţi la bătrâneţe
 • pentru ca acei copii să realizeze ce nu au reuşit părinţii
 • pentru a li se îmbogăţi viaţa
 • pentru a avea cu cine să se  joace copilul singur deja existent
 • pentru salvarea unei relaţii
 • ca mijloc de şantaj
 • ca să fie în rând cu lumea sau că aşa e tradiţia
 • din dragoste
 • pentru că femeile iubesc dependenţa pe care o are micuţa fiinţă faţă de ele
 • e un instinct, un fel de „chimie a creierului”

La începutul anului 2005, românca Adriana Iliescu intra în cartea recordurilor ca cea mai bătrână mamă, dând naştere, la vârsta de 66 de ani şi 7 luni, unei fetiţe. Genetic, ea nu e mama biologică a copilului, căci ovulul şi sperma au provenit din donaţii anonime. Acest caz a iscat controverse asupra dreptului pe care îl poate avea o femeie aflată aproape de limita speranţei de viaţă a unei femei, în România, de a avea un copil şi asupra dreptului copilului de a creşte într-o familie organizată, de a beneficia de protecţie până la cel puţin vârsta majoratului şi de a-şi cunoaşte mama şi tatăl biologici. Adriana Iliescu nu era căsătorită, nu mai avea alţi copii, nu avea rude apropiate, dar încă profesa cu dispensă la o universitate privată. Au trecut de atunci 7 ani de zile şi fetiţa a început să observe că mămica ei nu este la fel cu cele ale colegilor de grădiniţă şi şcoală şi îşi întreabă mama ce vârstă are. Adriana Iliescu este o femeie educată(provine dintr-o veche familie boierească din Craiova) şi a găsit o formulă cochetă de răspuns: „Nu i-am spus câţi ani am. I-am spus că femeile trecute de 40 de ani nu-şi spun vârsta”. Micuţa mai întreabă şi unde este tăticul ei. „I-am spus că tati este plecat în străinătate să lucreze.” La nici 6 ani, fetiţa a fost dată la şcoală, înainte de vârsta obişnuită pentru aceasta în România, doborând astfel un alt record spre mândria mamei ei.

În iunie 2008, făcea înconjurul lumii ştirea că un „bărbat” a născut un copil, o fetiţă sănătoasă. „Bărbatul” Thomas Beatie era de fapt un transsexual, născut femeie, sub numele de Tracy LaGondino, în urmă cu 34 de ani. Ulterior, el/ea a mai dat naştere la încă doi copii. Spune că şi-a dorit mereu să fie bărbat, dar a fost o adolescentă şi o tânără cochetă care a participat şi a fost finalistă la miss Hawaii. De pe la 22 de ani a început să-şi facă injecţii cu testosteron pentru a semăna cât mai mult cu un bărbat, iar în 2002, la 28 de ani, şi-a făcut mastectomie(şi-a extirpat sânii), dar şi-a păstrat aparatul reproducător feminin. Mai târziu, mai mulţi medici şi psihologi au spus că decizia lui de a fi bărbat şi dorinţa de a fi mamă, în acelaşi timp, sunt contradictorii şi că ori ar fi trebuit să aibă mai multă consiliere, ori nu ar fi trebuit făcută schimbarea de sex. Thomas s-a căsătorit cu antrenoarea sa de body-building şi pentru că aceasta nu putea rămâne însărcinată, s-a hotărât să aducă pe lume copii. Şi iată cum a decurs conceperea, care dintr-un act magic de iubire dintre un bărbat şi o femeie s-a transformat într-o procedură mecanică, lipsită de orice sentiment. A cumpărat flacoane de spermă de la un donator anonim prin intermediul unei bănci de spermă şi s-a înseminat acasă cu o seringă cumpărată de la un veterinar şi folosită de obicei pentru a hrăni păsările.

În anul 2009, o tânără femeie în vârstă de 34 de ani, Nadya Suleman, a şocat şi a scandalizat o bună parte a opiniei publice şi a comunităţii medicale, dând naştere la 8 copii-gemeni prin inseminare artificială. Ea mai avea 6 copii, toţi concepuţi prin aceeaşi metodă, nu era căsătorită şi depindea de ajutorul social. Deoarece numărul maxim admis de embrioni implantaţi era de maxim 3, medicului care a realizat procedura i s-a ridicat ulterior licenţa. Nadya a fost copil singur la părinţi şi tatăl a divorţat de mamă când ea avea câţiva ani. Ea spune că a dezvoltat încă din copilărie o tulburare obsesiv-compulsivă de a aduna, a tezauriza. Dificultăţile materiale şi stresul creşterii şi educării acestor copii – deşi beneficiază de ajutorul mamei sale şi a unor bone – au făcut-o ulterior să recunoască că visul ei de a avea o familie mare s-a transformat într-un coşmar. În plus, trei din gemeni au un anumit grad de handicap pentru care ea a solicitat ajutor social. Mai recent, Nadya Suleman a început să facă şi filme porno pentru a reuşi să-şi achite datoriile şi să-şi întreţină familia numeroasă.

Din anul 1978, când s-a născut primul copil conceput in vitro, au apărut pe lume zeci sau poate sute de mii de astfel de copii. Pentru fiecare sarcină, mama a fost supusă unor lungi tratamente hormonale, unor investigaţii şi proceduri neplăcute sau chiar dureroase, cu efecte pe termen lung. Pentru fiecare copil născut, au existat alţi embrioni care nu au mai ajuns să devină copii şi un grup de oameni au hotărât asta. Cea mai mare parte dintre copiii născuţi astfel nu îşi cunosc şi nu îşi vor cunoaşte niciodată părinţii biologici. Unii s-au născut în familii formate dintr-un singur părinte, alţii au părinţi la o vârstă la care puteau fi bunici sau străbunici, alţii au părinţi transsesxuali sau homosexuali. Sunt însă şi multe familii tinere care au avut astfel şansa de a avea un copil căruia să-i ofere dragoste şi educaţie. Nici unul din aceşti copii nu ar fi existat fără intervenţia omului. Din multele comentarii şi păreri ale medicilor, psihologilor, teologilor, sociologilor şi oamenilor de rând pe care le-am citit, o să vă redau doar comentariul unui transsexual, al unei femei care a ales să devină bărbat:

„Credeţi sau nu, cei mai mulţi dintre transsexualii adevăraţi nu sunt de acord cu Beatie(femeia devenită bărbat care a născut trei copii). Hormonii pe care el i-a luat au determinat schimbări permanente în chimia corpului său şi modificări serioase, care afectează în mod direct ovarele. Oricare ar fi sexul copiiilor care ies din pântecele său, ei sunt deja afectaţi de consumul de testosteron, oricât de mult timp în urmă l-a luat. Şi dacă el nu poate să alăpteze, aceşti copii vor avea grave deficienţe imunitare atunci când vor fi mai mari. Eu sunt de asemenea, o „transmen”(femeie transformată în bărbat) şi am probleme teribile ale sistemului imunitar. Transsexualii bărbaţi care au copii după ce au luat hormoni nu gândesc logic sau ştiinţific, nici nu gândesc ce fel de vieţi aduc pe lume. Acum, dacă Beatie ar fi născut înainte de a lua hormoni şi înainte de operaţie, ar fi fost o poveste diferită. Dar el nu este în situaţia asta şi din acest punct de vedere, el nu este nimic, doar o lesbiană masculinizată. Eu şi prietenii mei care am ales să fim bărbaţi ştim că bărbaţii nu sunt purtători de copii şi nici nu ne-am dorit vreodată să naştem copii noi înşine. Există un motiv pentru care am vrut şi am simtit nevoia să trăim ca bărbaţii. Oameni ca Beatie pot fi o a treia categorie, între femei şi bărbaţi. Dar asta nu e pentru mine, nu, mulţumesc. Eu sunt un bărbat şi masculii umani nu nasc.”

P.S: Acest material este extras din conferinţa susţinută la Congresul Astrologilor din România în octombrie 2011: http://www.astrele.ro/2011/10/28/maternitate-distorsionata/ . Este vorba de un studiu amplu despre cum se vede în astrogramele cazurilor prezentate dorinţa de avea copii, capacitatea de a procrea, ca şi amprenta pusă asupra psihicului şi destinului acestor copii.

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 76 comments

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari pagina personala
M-am născut acum 50 și ceva de ani, într-o toamnă, în singurul oraș din România care are străzile dispuse în formă de păianjen și pe care oricare ai merge, ajungi la Dunărea albastră și plină de pește, pe acea vreme. Este vorba de Brăila, orașul salcâmilor și al fetelor frumoase, al lui Panait Istrati, Fănuș Neagu, Mariei Filotti, Vasilicăi Tastaman, Ștefan Mihăilescu-Brăila și altor oameni de seamă care sunt o mândrie pentru orice român.
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!