RSS Feed

Profil de primar care înjură firesc în timp ce la Bârlad se protestează: Constantin Constantinescu

vezi toate articolele de
30 Oct 2013 la 12:36 3 comentarii 1401 vizualizari.

Judecãtoria Vaslui a trimis cãtre Asociatia “România Fãrã Ei” sentinta civilã 1854/CA, prin care se aratã care este decizia judecãtorului în dosarul 1671/89/2013, dosar deschis pe 8 aprilie în urma solicitãrii venite din partea Asociatiei “România Fãrã Ei”, reprezentatã de dr. George Epurescu. În dosar se cere anularea refuzului dat cãtre RFE de primarul Constantinescu în urma notificãrii adresatã de RFE (nr. 5804) prin care în virtutea Legii 60/1991 s-a solicitat ca, împreunã cu cetãtenii din Bârlad, sã se facã o adunare publicã în fata Primãriei pe tema extragerii gazelor de sist. Judecãtorul a decis cã primarul Bârladului a fãcut un abuz si a admis cererea RFE. Ce-a declarat primarul? Păi a spus că el e împotriva extragerii gazelor de șist (pe online cel puțin) dar despre George Epurescu și hotărârea judecătorească părerea lui stă cam așa: Nu știu, pânã nu primesc nu pot sã-ti spun decât cã, aș dori ca acest individ, cetãțean, f…. t, nef…t, îmi bag p… în gura lui și în neamul lui cu tot ….sau nu, sã citeascã poziția mea fațã de gazele de șist pe Bârlad Online! (aici)

Sigur, o fi fost nervos și supărat pentru că nu e înțeles. Sigur, o fi avut o zi proastă și stă prost cu nervii. Chiar, o fi normal ca un primar care stă atât de prost cu nervii încât nu se poate autocenzura să mai rămână în funcție? Slavă cerului că nu au politicienii români la îndemână câte un buton roșu cu care să detoneze o bombă atomică (sau chimică) dacă se enervează că le pun ziariștii întrebări impertinente. Sau pur și simplu pentru că au dormit prost și au uitat să-și ia pastiluțele la timp. Am exploda zilnic. Sigur, glumesc. Însă pentru că nu cred în coincidențe dar nici nu cred că politicienii (de orice culoare ar fi ei) trebuie judecați după o declarație pripită (fie ea și calomnioasă și de prost gust) ci după ce-au făcut pe parcursul anilor pentru comunitatea care i-a ales, am căutat și alte informații despre primarul Constantin Constantinescu (PSD) via…google. Că e simplu.

În 2010 edilii din Bârlad au decis să construiască în oraș un cinema 3D și un centru SPA și să modernizeze șase terenuri de tenis și unul de fotbal, urmând să contracteze un împrumut de peste 3 milioane de euro pentru demararea lucrărilor. Primarul Constantin Constantinescu spunea așa: Nu contează acum că este criză sau nu este criză, ci trebuie făcut ceva și pentru locuitorii acestui municipiu, astfel încât, în 10 ani, Bârladul să arate altfel. Și aceste obiective reprezintă niște priorități în oraș, în condițiile în care pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, precum și pentru modernizarea străzilor, avem proiecte aprobate de 20 milioane de euro, cu finanțare europeană. (aici)

La începutul anului 2011, mai exact pe 4 ianuarie, ministrul dezvoltării regionale, Elena Udrea, și primarul Constantinescu Constantin semnau în aplauzele asistenței contractul „Străzi: Deal II, Țuguiata II, Bariera Puiești, Complex Școlar, Trestiana, extindere Cartier Complex Școlar”, finanțat prin Programul Operațional Regional. Valoarea proiectului era de 70.635.338,84 lei, din care valoarea finanțării neram­bursabile alocate este de 49.954.866,92 lei (98% din valoarea totală eligibilă a proiectului). Anunțul de licitație publică specifica clar condițiile de participare la  licitație, autoritatea contrac­tantă, etc. La scurt timp de la postarea anunțului pentru licitația publică, mai exact pe 13 iulie 2011 consilierul local PSD Viorel Dumitrașc și-a dat demisia din Consiliul Local pentru că, spunea dânsul, dorea să se concentreze mai mult pe propriile afaceri. A rămas totuși membru PSD de seamă și s-a ținut de promisiune, firma lui Dumitrașc, Urbanproiect a făcut o asociere cu firma Transmir Murgeni și au depus oferta pentru participarea la licitația electronică pentru proiectul de mai sus pentru care pe 19 martie 2012 a și câștigat realizarea lucrărilor de reabilitare a străzilor din Bârlad. Imediat după declan­șarea procedurilor privind licitația lucrărilor de reabilitare a străzilor din Bârlad, firma Urbanproiect a lui Dumitrașc a început o colaborare comercială fructoasă cu firma Construcții Consult a primarului Constan­tinescu. În urma acestei colaborări, firma primarului a încasat 1,2 milioane de lei, adică 12 miliarde de lei vechi, în urma achiziționării de materiale de către firma Urbanproiect a lui Dumitrașc. Găsiți documentele și știrea întreagă aici.

Tot ce pot să mai adaug este că în 2012 am trecut prin Bârlad și drumurile mi s-au părut sub orice critică.

Ca să înțelegeți mai bine mecanismul potrivit căruia se petrece obținerea fondurilor europene și licitațiilor publice trebuie să știți și că în septembrie 2011, primarul Constantin Constantinescu, fusese invalidat de catre conducerea PSD pentru o noua candidatură la primărie la alegerile locale din 2012, fiind acuzat că, în ultima perioadă, cochetase cu liderii PDL atât de la centru, cât și de la nivel local. (potrivit Mediafax) Dar problema s-a rezolvat ulterior ca prin minune.

Primarul Constantin Constantinescu s-a declarat de nenumărate ori împotriva extragerii gazelor de șist (mai ales înaintea alegerilor locale). Cu toate acestea, n-a aprobat un miting al bârladenilor care doreau să protesteze împotriva extragerii gazelor de șist pe data de 4 aprilie 2013 și nici pe data de 1 septembrie. (mai găsiți amănunte despre el și aici)

Urmăreşte-ne pe Facebook şi pe Twitter
 3 comments
  • 1

    un magar la vorba, cautati pe la Murgeni o statie de betoane si asfalt sa vedeti afaceri cu plombe… Nici o masura in ce priveste traficul greu in zona istorica de pe Epureanu, dupa ani de zile de promisiuni.

  • 2

    Un primar prim spagar ca Tonta si restul de P$D-isti,mai si prost si nesimtit.

  • 3

    Toti baronii trebuie verificati de DNA,pentru ca ei fura resursele Romaniei si furtul il trimit la centru.De aceea fug de justitie si daca li se fac dosare se plang ca sant dosare politice.Undei lupul undei sana de oi

Comentează

Pentru a aparea comentariul dvs direct pe site, trebuie sa va inregistrati, sau sa va logati daca aveti deja un cont.
Comentariile anonime vor intra in moderare


Pont: poti sa adaugi la comentariu fotografia ta sau o imagine care te reprezinta.
Nu trebuie decat sa introduci o adresa de e-mail valida aici si sa urmezi cativa pasi simpli.
Un film explicativ e disponibil aici


ATENTIE: Comentariul dumneavoastra poate aparea cu intarziere din cauza sistemului de cache.

RSS Postari
M-am născut într-o zi de vineri - 13
» citeste biografia

Cele mai comentate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Cele mai vizualizate

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!

Nu exista posturi pentru interogarea facuta!


Ce fac prietenii tăi pe Pandoras

Ultimele comentarii

2012 2013 alegeri alex mazilu articol Artă bani barbati blog București campanie carte carti Chisinau cinema copii copil copilarie critica dragoste educatie familie Fashion femei femeie fericire film filme fotografie Franta frumusete imaginaţie inspirat instantanee interviu iubire Job lansare libertate literatura mare Mirela Retegan Moldova munca muzică oameni o fraza online o poza parinti parlament pasiune Paste Pdl plagiat politică post poveste poze psd publicitate razboi reclama revista români România sanatate scandal soare spectacol spot suflet timp top TV umor vara Very Happy Victor Ponta violenta

© 2010 - 2013 pandoras.ro, o marca F5 Realitatea-Catavencu. Toate drepturile rezervate.

Strategy & Technology: PUBLYO
Marketing & Sales: Q2M
Comandati acum o campanie publicitara pe acest site!